Lamu - Reisverslag uit Mombassa, Kenia van Mirjam Benard - WaarBenJij.nu Lamu - Reisverslag uit Mombassa, Kenia van Mirjam Benard - WaarBenJij.nu

Lamu

Door: Mirjam

Blijf op de hoogte en volg Mirjam

11 Februari 2008 | Kenia, Mombassa

Na een bezwete, lange en hobbelige reis - met pijn in mn blaas(moest zooo nodig!) en tegen het raam aangeplet door de enorme man naast me die door de tientallen mensen in het gangpad tegen me werd aangedrukt - kwam ik dan toch veilig aan bij de ferry die me naar Lamu bracht.
Een half uurtje in een boot met een stuk of 30 mensen tegen elkaar aan en daar ben je dan.
Het plaatsje ziet er druk, maar gezellig uit. Ik slaap in het Casuarina Rest House, echt een vervallen krot, maar wel heel gezellig op een of andere manier.
Het uitzicht en de zeewind vanaf het dakterras is heerlijk.
Heel vreemd om ineens helemaal alleen te zijn en het raarste is dat ik helemaal vrij ben om te gaan en staan waar ik wil...heerlijk!
Gisteren de stad een beetje verkend en 's avonds pizza:D gegeten in een heel schattig restaurantje. Daar ontmoette ik een wat oudere Duitse man die me wat meer over Lamu heeft verteld en laten zien, hij is komt hier regelmatig naar toe. Zo fijn om 's avonds over straat te lopen, je kan je niet voorstellen hoe erg ik dat gemist heb!
Vanmorgen begon ik de dag met 2 passievruchten, heerlijk zijn die(he mam!)! Toen in een bakkertje een croissant en yoghurt gehaald en rond 8/9 uur zal ik denk ik weg zijn gegaan om nog wat meer van het eiland te zien.
Het is net een middeleeuwse stad met oude huizen en smalle straatjes. Het vevoersmiddel is hier de ezel of de boot, niets geen auto's. Geweldig die ezels door de hoofdstraat(misschien 2 meter breed)! Het leven speelt zich meer buiten af dan ik ooit ergens gezien heb en het is gezellig! De sfeer is heel relaxed en vriendelijk.
Ik vroeg me al de hele tijd af waar de Keniaanse rasta's nou zouden rondhangen, nou hier dus! zeker niet vervelend om naar te kijken ;)
Mn ochtend was in ieder geval heerlijk. Ik kwam nog een vrouw tegen die vroeg of ik geinteresseerd was in een henna schildering, nou kijken naar wat voorbeelden kan geen kwaad natuurlijk..echt leuk haar familie te ontmoeten en haar huis te zien. Alleen al om daar even tussen te zitten wilde ik t wel doen! Heb nu 1 hand helemaal ondergeschilderd met bloemen, best wel mooi! En om mn enkel heeft ze ook wat geschilderd, het heeft zeker wat! Vooral omdat ik hier(ook in Mombasa) veel vrouwen zie die beide handen en armen beschilderd hebben en ik me al af vroeg hoe dat bij mij moest staan. Maargoed, ik zal wel een foto maken, want het is er volgens mij zo weer af!
Dan is nu het plan...een visje eten voor lunch, beetje relaxen in de stad en morgen een dagje strand op Manda Island. Dan moet ik woensdag al weer weg, terug naar Mombasa en dan pak ik donderdag de bus naar Thika :)
Maar eerst nog ff genieten hier.
Dikke kus!

• 11 Februari 2008 - 11:37

Wil En Ton...:

Hoi Mirjam... leuk weer iets van je te lezen.. ik had je wel even kort vanmorgen op msn gesproken.. maar dacht ik toch dat je nog op reis moest?.. maar je heb al weer aardig wat meegemaakt.. met die volle blaas... ik krijg het er benauwd van als ik daar aan denk haha!
    Wat leuk dat je nu ook weer zo geniet, en idd zo in jou eentje... .. zal zeker vreemd zijn...
    Heerlijk dat deze mensen daar zo lief zijn en gemoedelijk..
    geniet morgen van het strand meis...
    en dan Donderdag weer naar Thika... dat is volgens mij waar je eerst bent geweest bij Idris..?

Ik wens je fijne nog een fijne tijd daar...

en veel plezier nog..
    dikke kusss van ons..

P.S Ik je moeder vanmorgen even op de koffie gehad dus gelijk de groetjes voor iedereen gedaan van jou.. zoals belooft hahaha..

liefs Ton en Wil

• 11 Februari 2008 - 14:21

Evelien:

Woowww!! Heerlijk zo lekker ff in je uppie om dan mooie dingen te zien en te ondernemen!! Gaaf hoor! Geniet ervan!! En geniet vooral donderdag in Thika!! (Ja ik ben JALOERS!!!)

Trouwens, hoogstwaarschijnlijk ga ik toch naar Nepal!! In mei en juni.. Dus mocht je willen.. ;-)!

xxx Eef

• 11 Februari 2008 - 15:11

Addie:

wat een mooie beschrijving van alles,kan het me helemaal voorstellen hoe heerlijk die rust moet zijn!En wat leuk,al die ezeltjes,ben benieuwd naar je foto's.
    Heeeeeeeerlijk,die passievruchten!!!!
    xxxxx mam

• 14 Februari 2008 - 07:48

Jannie:

Dag lieve Mirjam, wat maak je een heerlijke tijd door en wat geniet je van het mooie land. Ik reis met je mee in gedachten en denk heel veel aan je en aan alle andere mensen van CRC. Via Nelson en Naftali horen we heel veel, de een is positiever dan de ander. Ik heb je al een paar keer gemaild, maar het komt terug, ik snap het niet.... In ieder geval weet ik dat idris ontzettend goed gaat en dat zijn operatie ook heel erg heeft bijgedragen aan zijn ontwikkeling nu, wat een snoepie is het toch, hij steelt de show. Ik zou terug gaan over een maandje, maar nog steeds wordt het me afgeraden. Ik wil graag verder met de gezondheidspost en zien hoever de nieuwbouw is. Het geld is er nu en ze kunnen erder, geweldig hé. Wil je alle kinderen heel veel groeten en liefs geven van me, fijn dat je terug gaat, ze zullen blij zijn met je komst, ook Umoja, heel veel liefs en tot in Nederland. Ook sterkte met het afscheidnemen, dat zal wel moeilijk zijn. Je bent er zo lang geweest en hebt er ook zoveel van jezelf gegeven, ik denk aan je, sterkte, Kus Jannie

• 15 Februari 2008 - 18:22

Kristin:

Hoy Mirjam,
    Wat gaat de tijd toch vlug, bijna 6mnd weg, niet te geloven. Nu nog afscheid nemen, hopelijk valt het mee... Waarschijnlijk wat traantjes, maar die horen daar nu éénmaal bij. Een mooie ervaring wordt afgesloten, hopelijk met een zeer goed gevoel!
    Geniet nog van het moois en de vrije tijd daar ver weg en kom dan met een chocoladekleurtje en veel ervaring terug.
    Misschien zien we u nog een keertje hier in België...
    Vele groetjes van ons allemaal!