Nog maar 4 - Reisverslag uit Dodoma, Tanzania van Mirjam Benard - WaarBenJij.nu Nog maar 4 - Reisverslag uit Dodoma, Tanzania van Mirjam Benard - WaarBenJij.nu

Nog maar 4

Door: Mirjam

Blijf op de hoogte en volg Mirjam

28 Februari 2008 | Tanzania, Dodoma

Voordat ik Afrika achter me laat, wil ik nog even met jullie delen hoe ik dat ervaar.

Afscheid nemen van Thika, was voor mij afscheid nemen van een periode in mn leven. Een periode waarin ik gewerkt heb in Kenia, een andere cultuur heb leren kennen. Een periode waarin ik erg veel in een korte tijd heb meegemaakt en geleerd.
Toen ik terug was in Thika besefte ik me pas hoe leuk ik het daar gehad heb en hoe ik me thuis voelde. Het was heel bijzonder om als een bezoeker terug te zijn en te kunnen genieten van wat ik daar in 3 maanden heb opgebouwd.

Ik ben blij dat ik heb kunnen doen wat ik graag wilde doen en dat ik hier van heb kunnen genieten......Idris ongestoord helemaal fijn knuffelen en even in de draagdoek meenemen voor een wandeling; bepaalde kinderen wat extra aandacht geven; in alle rust door Thika lopen; gaan en staan waar ik wilde zonder het idee te hebben dat ik ergens moest zijn; spelen met de kinderen van Umoja Wetu; gefrituurde aardappels van Julie eten:D; dansen met de kinderen tijdens disco; de kinderen naar bed brengen...heerlijk!
Vanaf het moment dat ik hier afscheid nam, ben ik aan het wennen aan het idee om weer naar Nederland te gaan.

Umoja Wetu Childrens Project loopt erg goed, ik ben heel tevreden met het team en wat we tot nu toe bereikt hebben met het project. Ik kon dan ook met een goed gevoel afscheid nemen.

Eigenlijk was ik er dus wel klaar voor om weg te gaan en deze periode af te sluiten.

Dan nu...
Zanzibar is heerlijk. Het water is blauwer en helderder dan ooit, het is heerlijk rustig, zonnig, je hoeft niets behalve uitrusten(en bruin worden ;))
Toch is het gevoel wat dubbel, want ik ben ondertussen ook mezelf aan het voorbereiden naar huis te gaan(waar ik best wel zin in begin te krijgen).
Morgen gaan we terug naar Dar es Salaam, zaterdag nemen we de bus naar Mombasa. Dit wordt echt een hele dag (15 uur) in een krappe bus :S
En zondag vlieg ik dan terug naar Nederland. Ik heb zo'n zin iedereen weer te zien en te knuffelen!! Dus bereid je maar voor zou ik zeggen;)

Dus ik zou zeggen...tot snel :)

Liefs

• 28 Februari 2008 - 08:09

Carlinos:

Lieve Mir, Geniet van je laatste momenten, berg het goed op in een mooi plekje in je hart en koester het. Klinkt allemaal heel dubbel idd. Succes met je busreis, 15 uur in een krappe space hobbel de bobbel lijkt me afschuwelijk ha ha, zie je snel heeeeeel snel babe, looking forward to it, love you..

• 28 Februari 2008 - 08:46

Anne:

Hey mim, lekker genieten van je laatste daagjes daar!! En alvast succes met je busreis zaterdag... Ennnn tot maandag! Kus Anne

• 28 Februari 2008 - 10:21

Iris:

Ik kann niet wachtennnnnnnnnnnnnn!;)
    geniet van je laatste daagies!
    Kusssssssssss

• 28 Februari 2008 - 10:54

Nel Pronk:

hoi Mirjam, nog een paar daagjes en dan zit het erop, fijn dat je nog even naar Thika bent geweest, kan me voorstellen dat je ervan genoten hebt, weer even de kids te zien en te knuffelen, en ook nog naar Umoja Wetu geweest, fijn dat het daar zo goed gaat.
    Alvast een hele goede reis en veel plezier met het weerzien met je familie!
    liefs Nel

• 28 Februari 2008 - 11:02

Wil En Ton...:

Ja meis het gaat nu echt opschieten..
    en knuffelen hebben wij ook zin in hoor hahaha
    nog 3 nachtjes en dan zien we jou weer we zijn erg benieuwd naar jou...

g4eniet nog die laatste dagen en dan op naar Nederland..

dikke kusssssss en we kijken naar jou uit!...

Liefs Wil en Ton

• 28 Februari 2008 - 16:31

Evelien:

Heerlijk weer je verhaal Mirjam!!

Als je weer terug bent moeten we maar snel een keer afspreken! Lijkt me super om je weer te zien en al je laatste verhalen te mogen horen en uiteraard ook om samen herinneringen op te halen!
    Je hebt echt een geweldig half jaar gehad waar straks helaas weer een einde aan komt.. Maar inderdaad, inmiddels wordt het waarschijnlijk ook wel weer eens tijd om lekker naar huis toe te gaan! Ik wens je een paar heel mooie laatste dagen toe en tot in Nederland!

Dikke kus,
    Evelien

• 28 Februari 2008 - 16:44

René:

Mooi omschreven Mirjam!
    En mooi te lezen dat Umoja goed loopt, mag je/mogen jullie trots op zijn.
    Geniet nog op Zanzibar en sterkte met de terugreis.
    Groet,
    René

• 02 Maart 2008 - 12:30

Mam:

tot morgen!!!!!!!!xxxxxx mam

• 03 Maart 2008 - 14:08

Evelien:

Welkom back!!!! En ja... ´t is hier rotweer!! Wen er maar weer aan...

Ik hoop tot snel!

xxx