Dus...even over Mombasa - Reisverslag uit Mombassa, Kenia van Mirjam Benard - WaarBenJij.nu Dus...even over Mombasa - Reisverslag uit Mombassa, Kenia van Mirjam Benard - WaarBenJij.nu

Dus...even over Mombasa

Door: Mirjam

Blijf op de hoogte en volg Mirjam

15 December 2007 | Kenia, Mombassa

Drukke stad, minder gezellig en sfeervol dan Thika. Je kunt er wel alles krijgen, inclusief Nutella:) dus dat is wel beter. Er lopen hier veel Moslims, weer ns wat anders. Overal op straat liggen kleedjes met van alles en nog wat om te verkopen. Het verkeer is echt heel chaotisch, komt dicht in de buurt van het verkeer in Nairobi(niet te doen en vasthouden voor je leven). Maar goed, weet alles ondertussen te vinden en dat is opzich wel grappig.
In DCC ben ik al aardig gewend. Ik ken ondertussen alle namen van de kinderen en langzamerhand beginnen ze zich wat naar me te openen. Ik was wel verbaasd over het verschil met de kinderen in CRC. Ze zijn hier echt vrij opstandig en zoeken regelmatig mn grenzen op. Gelukkig komen ze er vanzelf achter dat ze bij mn grenzen uit de buurt moeten blijven, maar echt heel gezellig is dat niet altijd. Maar opzich is het nauurlijk wel gezond...komt er weer een mzungu vrienden met ze maken en na een paar weken vertrekken ze toch weer...
Deze week kerstinkopen gedaan met de kinderen, dit was een leuke, maar vermoeiende ervaring. In 4 groepen de stad in, winkels, containers en markten afgestruind naar voor iedereen schoenen en een kerstoutfit...pff..
De markt is echt ongelooflijk. Het stinkt, het is heet, het is druk, iedereen roept naar je, je hebt maar 1 meter om opzij te bewegen. Als je iets wilt passen heb je ongeveer een halve meter ruimte. Iedereen verzameld zich als je iets ziet wat je leuk vind: deze schoenen erbij? Wit shirtje? Ok, dan rent er weer iemand de markt over. Passen doe je achter de sluier van de moslimvrouw in het stalletje...ongelooflijk!

Onderling met de vrijwilligers is t gezellig. Gisteren mn eerste djembe les gehad van Albert Jan, leuk leuk! Laatst op t strand met Joyce, Jantine en Joyce haar moeder een tochtje gemaakt in een Garawa(treemaran). Een uit hout (mangotree)gesneden boot, echt ongelooflijk dat dat ding niet gezonken is. Maar was heel leuk, uurtje gevaren met Ali Babba, haha!

Maandag komen ze....wat snel ineens!! Heb er zin in. Ben aardig wat dagen vrij, dus dat wordt ook wel echt een beetje relaxen en heel veel bijkletsen natuurlijk.

Echt leuke berichtjes weer van iedereen, nog steeds heel leuk om te lezen! Tot over een paar weken denk ik.

Bye he!
xxx

• 15 December 2007 - 10:41

Wil En Ton...:

Hai Mirjam.. dat moet idd een behoorlijk verschil voor je zijn.. zie het ook zo voor me op de markt met de kinderen haha en dan dat passen en dan ook nog in de hitte.. hier heeft her al een paar nachtjes gevroren en is ook wel koud..echt een vreemd idee dat het daar bij jou zo warm is..
    Wel euk dat jullie het wel onderling gezellig hebben... dit moet ook weer even wennen..

Ja meis het gaat nu echt opschieten.. ze komen er bijna aan.. nog 2 nachtjes..
    Ze hebben er dan ook heel veel zin in hoor... we hebben hier aardig af zitten tellen... kort geleden hadden we het nog over 11½ week en nu nog 2 dagen , ongelovelijk dat het allemaal zo snel gaat..
    Lieverd ik wens je dan ook een hele fijne tijd met Pap en Mams en Anne en Iris.. geniet er samen van..
    Ik weet niet of je voor die tijd nog gaat schrijven.. maar ik wens je alvast hele fijne kerstdagen en een heel gelukkig en gezond 2008...

dikke kussssssss va Ton en Wilxxx

• 17 December 2007 - 21:59

Sandra:

Hi meis!

Wat fijn zeg dat op dit moment je ouders en zussen er zijn! Heerlijk om samen de feestdagen met ze door te brengen! Nou girl ik wil nog even zeggen dat ik supertrots op je bent met alles wat je doet!

Mijn avontuur in Stockholm zit er al bijna op, nog maar een paar weken. Ik heb superveel zin om je weer te zien als jij ook weer terug bent!
    Succes en geniet!

dikke kus xxxx

• 18 December 2007 - 09:19

Nel:

hoi Mirjam,
    veel plezier met je ouders en zusjes, eindelijk zijn ze er dan, geniet ervan!
    fijne dagen en doe ze de groetjes.
    groetjes van Nel (moeder Esther)

• 18 December 2007 - 19:47

Wendy:

Hoihoi, kreeg je site van je moeder, dus nu een berichtje van mijn kant. Als het goed is zijn je ouders dan eindelijk aangekomen vandaag. Ik begreep dat hun vlucht was uitgesteld wegens onderhoud vh vliegtuig? Hadden ze dat niet eerder kunnen doen dan? Heeft je vader nog zn taxi vergoed gekregen van MartinAir? haha, toestanden allemaal! kZie dat je goed werk verricht daar in dat verre onbekende land, echt respect! Ga zo door, de groetjes aan je ouders en succes!
    Gr Wendy(de collega van je moeder)

• 20 December 2007 - 11:28

Ton En Sari:

Hallo Mirjam,ik lees regelmatig je berichten.Ik weet niet of je het bericht leest als je familie er is,als dat zo is doe ze maar de groeten en ga maar leuke dingen met elkaar doen,maar dat zal wel lukken.Sari is nu aan het koken en ik schuif gewoon aan.Mirjan je schrijft dat het warm is en niet erg fris ruikt,maar hier is het behoorlijk koud alles blijft wit vandaag van de rijp.
    Iedereen bij jou in de buurt prettige feestdagen toegewenst van ons.
    Doeiiiiiiiiiiii.

• 20 December 2007 - 15:15

Coortje:

hopelijk is je lieftallige fam. aangekomen geniet ze he coortje

• 21 December 2007 - 08:33

Judith Kelders:

Hoi hoi Miriam,

Ik wilde je even het 1 en ander vertellen over Idris het gaat goed hoor met m wil je alleen op de hoogte houden!
    (Zaterdag ga ik naar een andere dokter met m omdat ik me zorgen maak om de epelepsi aanvallen die hij krijgt.)

Maar kan dit via de mail, mn mail adres is
    jcmkelders at yahoo.com (apenstaartje doet t niet)
    www.mcjproductions.nl/kenya

Gr Judith

Ps maak je geen zorgen ik zorg goed voor je baby ;)

• 21 December 2007 - 16:57

Aad:

Hoi Mir, weer met veel interesse zitten lezen, wat doe je toch veel indrukken op en wat een prachtige herinneringen zul je blijven houden.
    Fijn dat je begint te wennen.
    Nu gaan genieten dat je ouders en zussen er zijn.
    Fijn dat je lekker veel vrij bent, kan je ze een hoop laten zien.
    Geniet er van;
    (tante)Aad

• 24 December 2007 - 14:12

Wouter:

Hi Mim!

Lekker voor je dat je familie over is! Zeker met de kerstdagen en alles ook nog eens! Ik wens allemaal een schitterende kerst en een geweldig nieuw jaar toe!

X (ook voor iedereen)

Wouter

PS Bedankt voor de kaart!

• 29 December 2007 - 01:15

Esther:

he mir...waarschijnlijk is je fam alweer weg als je dit leest... vast enorm naar je zin gehad met zn allen... viel het afscheid nog een beetje mee?!.. ben je al helemaal gewend op je (onderhand al niet meer zo heel erg) nieuwe plek?.. ga je nog terug naar thika aan het einde van je tijd of niet?..
    met mij alles goed, alweer heel snel gewend, al denk ik natuurlijk nog wel regelmatig aan de kids... mis vooral de vrolijkheid en knuffels van de kids... maar geniet ook wel weer heel erg van de knuffels van sven haha... ik heb nu nachtdienst....ben benieuwd naar je verhalen..
    veel plezier alvast met de jaarwisseling... vieren ze dat nog?
    liefs esther

• 31 December 2007 - 19:11

Rick:

Dag mir!

Ik heb tijdenlang niets van me laten horen, erg weinig tijd. Ben echt geschrokken van het nieuws wat ik zojuist hoor. M'n hart zit in keel.. echt eng allemaal!! :(
    Ik hoop dat je fam nog bij je is, lijkt me wel zo fijn gevoel voor je ze.

Ik stuur je komende week een mail met alle dingen die mij momenteel erg bezig houden.

Ondanks het nieuws uit Kenia toch een heel goed, gelukkig, gezond en vooral veilig 2008 toegewenst!

Ik denk aan je! X Rick